13.12.2010

Ahoj, jmenuji se Ira Lucia a přišla jsem dnes v noci zcela neplánovaně na svět. Jsem malá trikolorní bordeří slečna a maminka je Bonnie a tatínek Gasper. Více o mě se dovíte v sekci štěňata.

  

29.11.2010

Blahopřejeme všem Éčkům ( Enigma, Energi, Elisabeth a Ezechiel ), k jejich dnešním třetín narozeninám. Hodně zdravíčka a mnoho sportovních úspěchů, plné misky mňamek a dostatek lidiček s balonkem v ruce cheeky

29.11.2010

Dnes dorazili Gasperovi ( Artusch ) testy TNS a CL z Austrálie, oba CLEAR - negativní.

28.11.2010

Dnes Enigma s Maruškou a "Mikulášem" složila zkoušku ZPU1, gratulujeme.

27.11.2010

Cvičák není jenom trénink. ale i brigáda - podzimní hrabání listí. A abych na to nebyla sama, pozvala jsem holky, aby mi jely pomoc, takže děkuji Jitce, Renatě i Marušce  za pomoc. Pár fotek od Marušky, Lusikáčci nemohli chybět.

20.-21.11.2010

Mezinárodní výstava psů v Nitře, Gasper ( Artusch ) v mezitřídě, získal známky V4 a V3, Hugo ( Hellios ) v dorostu 2x VN, speciálka slovenského klubu s anglickým rozhodčím se nějak nepovedla, plno psů dostalo známku dobrá, včetně našeho Gaspera a Goga ( Detania Victory )sad

17.11.2010

Ač svátek, někteří si vyrazili na zkoušky, Gina Lusika a Aničkou složila ZOP, Fanny Lusika s Jenifer ZPU1 a náš Gasper také ZPU1, všem moc gratulujeme.

13.11.2010

Enigma s Maruškou dnes složila zkoušku ZZO, gratulujeme.

6.11.2010

Opět příjemně strávený den, kdy más Iva s Kubou ( Hellios ) vytáhli na seminář dog fresbee s Pavlem Rytnauerem. Sice mě po tom bolí rameno, ale Gaspera to ohromně bavilo. Tak jsem mu slíbila, že to nebylo naposledy. Gesík se tam také setkal se svojí sestrou Arankou. Více napoví fotky http://borderkylusika.rajce.idnes.cz/Fresbee_6.11.2010/

31.10.2010

Gasper ( Artusch ) s Fanny se dnes sešli na bonitaci v Žižicích, oba byli uznáni chovnými.

30.10.2010

Gasper spolu s Enigmou, Zefem a Feebee dnes složil zkoušku BH. Gratulujeme.

24.10.2010

Další úspěšná zkouška, Gasper dnes složil IPO-V.

17.10.2010

Dnes se mi podařilo s Gasperem úspěšně složiz zkoušku ZM a Fanny složila zkoušku ZZO. Gratulujeme.                        

9.10.2010

Nádherný sluneční víkend. Enigma a Zefík se šli podívat do ZOO, Hugo si vyrazil se svým kámošem do Budějovic na výstavu ( jen jako doprovod ) a potom na výlet. Setkal se i se svojí tetou Black Rose. Všichni nám poslali krásné fotky.

Hugo  Hugo, Black Rose HugoEnigma a Zef Enigma a Zef

3.10.2010

Hugo a Archi nás pozvali na výlet za ovečkami a my s Gasprem neodmítli. Bylo to nádherně strávené odpoledne. Gasper byl úplně v tranzu, náhaněl ovečky a při tom mě moc nevnímal. Musela jsem hodně zařvat lehni, aby mě slyšel. Myslím, že to byl pro něj obrovský zážitek a že na jaře se pokusíme složit zkoušku ZVOP, vlohy prý na to má velice dobré. Hugo se ze začátku bál, ale po velice citlivém přístupu cvičitelky se přestal bát a začal pást. Byl ohromný, takový prcek ( necelých 6 měsíců ) a jak si s nimi poradil. Archi byl zatím trošku hlučný a snažil se ovečkám vše vysvětlit i tlamičkou. Ale až vyroste, bude úplně jiný.

  

http://borderkylusika.rajce.idnes.cz/ovecky_3.10.2010/

26.9.2010

Dnes se Lucka s Gasperem zúčastnili semináře dog dancingu s výbornou Alenou Smolíkovou. Oběma to šlo dobře, Lucka získala plno nových informací a Gasper zase plno ztřeštěných nápadů, které nám bude předvádět. Kvůli počasí - celodenní déšť nemáme žádnou fotku.

  25.9.2010

 Poslední flyballový turnaj v tomto roce  Jizerská střela a největší zastoupení Lusikáčků:

 Freny - 5.místo III divize, Barleta - 4. místo III divize, Bonnie, Fleck, Enigma - 1.místo III divize ( nádherný závěr sezony ), Draco - 7. místo I divize, Zef - 4. místo I divize. Všem odchovancům děkujeme za příkladnou reprezentaci ve flyballu.

Bonnie a Barleta Enigma Freny Fleck 

fotky zde: http://borderkylusika.rajce.idnes.cz/Jizerska_strela_25.9.2010/

23.9.2010

Arinka a Draco slaví dnes svůj významný den. Arinka již 12 a Dráček 4. Oběma moc gratulujeme a přejeme všechno nej, nej, nej a Arince speciálně, aby tady s námi ještě dlouho vydržela alespoň tak aktivní, jako doposud.

19.9.2010

Hugo se vrátil ze své první dovolené u moře, se svojí novou rodinou a kamarádem Archim si vyrazili do Itálie. Také nám poslal pár pozdravů. Hugovi přejeme v nové rodině hodně psí lásky a plno krásných a pohodových dní a vždy laskavou ruku na pohlazení. 

     

18.9.2010

Výlet na Vysoký ostrý, krásný slunný den, škoda sedět doma.

     

14.9.2010

Dnes dorazily výsledky testů od Energi: DNA CEA normal, máme radost, tudíž i vrh CH je DNA CEA normal po rodičích.

11.9.2010

Krajská výstava Liberec: Fanny - výborná 2 ve třídě střední. Gratulujeme.

8.9.2010

Výborná zpráva,dnes dorazili výsledky Gasperových rentgenů: DKK A/A - negativní, DLK 0/0.

5.9.2010

Zef, Bonďa, Fleck a Enigma se dnes zúčastnili mistrovství republiky ve flyballe. Zefík s Lavinou alfa obhájil loňský titul " Mistr republiky", Bonnie, Fleck a Enigma spolu s Lavinou beta obsadili 12. místo. Všem moc gratulujeme.

 Zef a Bonnie

5.9.2010

Bonninka a její sourozenci dnes slaví krásné 8. narozeniny. Tímto se dostali do věku  " veteránů ", ale jak pozoruji holky - Bonďu, Black Rose a Barletu, tak si tak vůbec nepřipadají. I v tomto věku jsou stále aktivní, lítací, aportovací, neunávné a mazlivé jako štěňátka. Přejeme všem Béčkům ještě hodně krásných dní plných tenisáků a mňamků.

14.-15.8.2010

Další flyballový víkend, tentokráte  Happy míček v Litoměřicích. Naše barvy hájili Zef, Bonnie, Fleck, Enigma a Barleta coby veteránka. Zef s Lavinou alfa vyběhal vítěze turnaje, Bonďa, Fleck a Enigma s Lavinou beta krásné druhé místo ve II. divizi a Barletka spolu s Robinem vítěze veteránů. Všem moc gratulujeme.

 

 

10.8.2010

normální den na cvičáku.....nácvik obran, zapojil se i Hugo

 

8.8.2010

Dnes se Bonnie, Zef , Flíček, Draco a Barleta  zúčastnili otevřeného mistrovství BCCCZ ve flyballe.  Bonďa dnes jen cobi náhradník v Lavině alfa a Fleck jako host v Lavině omega. Fleck si s omegou vyběhal krásné první místo ve třetí divizi, Zef s alfou druhé místo v první divizi, ale podařilo se jim zaběhnout nový český rekord 17,51 s.

 

1.8.2010

Dnes slaví své první narozeniny vrh G, všem mlaďochům gratulujeme.

27.7.2010

........malé odpolední radovánky.....

   

20.7.2010

Dnes se Energi Lusika narodily tři fenky, černobílá a dvě blue merle. Štěňátka budou odchována u majitelky Energi v Ledči nad Sázavou a ponesou jméno naší chovatelské stanice - CH Lusika. Případní zájemci o fenku volejte nebo pište. Odkaz zde: http://www.energilusika.wbs.cz/Uvod.html

6.7.2010

Úspěšná cesta na ME ve flyballu v Belgii 2.-4.7.: Bonnie a Fleck - 2. místo s Lavinou beta, Zef ( Ezechiel ) - 3. místo s Lavinou alfa. Všem našim odchovancům gratulujeme.

 

Fleck. Bonnie. Zef Lusika                     tým Lavina alfa a beta

27.6.2010

Prvního letního výletu na Varhošť se z naší smečky zúčastnil Gasper a Bonnie a s nimi i Zefík, kterého mi už Renča zapůjčila s předstihem na ME do Belgie, kam v týdnu odjíždíme. Výlet byl perfektní, počasí se povedlo, psiska i lidičky se přijemně unavili.

 

26.6.2010

Velice úspěšný den, dnes skladáli Gasper, Fanny, Feebee a Fleck zkoušky ZOP a všichni úspěšně. Pejskům i páníčkům gratulujeme.

     

 

23.6.2010

Poslední lekce jarního kurzu školky - Hugo si zde našel i nového kamaráda.......

 

19.6.2010

Turnaj sladkých nadějí Praha - Fleck a Enigma za Lavinu beta vyběhali krásné druhé místo ve IV. divizi. Oběma gratulujeme.

A právě dnes se Zefíkovi ( Ezechiel ) narodila nová malinká panička - Renata má krásnou holčičku. I jí a šťastnému tatínkovi moc gratulujeme.

10.6.2010

Letní hrátky - aneb když jsou psi šťastní .......

 

5.6.2010

Plánujeme procházku - výlet pro psy a jejich páníčky. Varhošť - rozhledna nad Sebuzínem, neděle 27.6.., sraz v 10:00 u kapličky v Brné. Více na http://skolkapropsy.wbs.cz/

29.5.2010

Pár dodatků u Fanny: agility závody 17.4. Lysá n/L - 3. místo, 15.5. Praha - 1. místo a 29.5. Liberec - 1. místo. Fanny i Jenifer gratulujeme.

 

22.5.2010

Další flyballový turnaj, tentokráte v Plzni. Za Lavinu afa běhal opět Zef a konečně i Bonnie, za Lavinu beta Fleck a Enigma. Alfa turnaj vyhrála, beta skončila pátá ve třetí divizi.

Také nás přišla navštívit Gwendolyn Gia, roste z ní krásná psí slečna.

 

15.5.2010

Z Bondi je šťastný pes, opět začala trénovat svůj milovaný flyball. A hned jsme také vyrazily na ukázky u OBI. Doma nezůstal ani náš junior Gasper, který se předváděl co by začátečník. Zde pár krásných fotek od parťáka Coudyho ( tedy jeho páníčka ).

 

8.-9.5.2010

Velký flyballový mezinárodní turnaj Eager´s Cup. Na tomto turnaji se sešlo pět našich odchovanců a vůbec se jim nevedlo špatně. Ezechiel a Enigma se svým týmem turnaj vyhráli, Draco byl se svým týmem 3. ve druhé divizi, Freny sna 4. místě ve třetí divizi a Fleck na 4. místě v páte divizi. Všem Lusikáčkům gratulujeme a přejme plno závodních úspěchů. Bonnie se zatím účastnit nemohla, plní si své mateřské povinosti. Jen pro zajímavost, i otcové vrhu E a F se turnaje zůčastnili, Elton Darlei Arabian turnaj vyhrál a Detania Victory vyhrál pátou divizi.

Draco, Zef, Freny, Fleck, Enigma

flyballová omladina Lusika - foto Andrea Soldánová

1.5.2010

Dnes v den svých 11 - ti měsíčních narozenin splnil Gasper zkoušku ZZO na výborně. Tímto naše sportovní aktivity samozřejmě nekončí. Letos nás již čekají nejméně tři flyballové turnaje a další zkoušky.

24.-25.4.2010

Relaxační víkend šťastného psa - vyrazily jsme se sestrou a Gasperem na dvoudenní návštěvu tety do nádherné krajiny pod Blaníkem. A že se opravdu vyvedl, počasí jak z pohádky, všude božské ticho, jen ptáci a žabky, Gasper si to tam náramně užil. I našich dvou výletů na Malý i Velký Blaník.

          

17.4.2010

Klubová výstava KCHMPL Mladá Boleslav - Fleck i Feebee ve třídě mladých - VD ( pro vysoko nesený ocas ), Gogo ( Detania Victory ) - V, CAC, Detania Traveling Jasper - V

    

více foto od Andrei http://azunka.rajce.idnes.cz/Vystava_KCHMPP_a_Feebee,_Flicek_s_Gogim_17.4.2010/

9.4.2010

Pro zdravotní problém Bondi přišlo na svět černobílé štěňátko - pejsek císařským řezem.  Bonďa i prtě jsou v pořádku, teď oba usnuli a odpočívají. Fotky dodáme večer.

 

8.4.2010

Gasper byl dnes s Luckou na školním poznávacím výletě v Tisé. Prý se mu tam velice líbilo a výlet si užival.

        

3.4.2010

Dnes slaví své  narozeniny odchovanci vrhu C - Cindy, Cash, Contes a Cloe. Přejeme jim vše nejlepší a mnoho úspěchů do dalších let.

Dnešní den jsme vyrazili na krajskou Pojizerskou výstavu do Mladé Boleslavi, kde Gasper obdržel ve třídě mladých známku výbornou, Detania Traveling  Jasper ( otec vrhu H ) ve třídě otevřené také známku výborná a Gogo - Detania Victory ( otes vrhu F ) ve třídě pracovní - V1, VT, KV.

    

A aby toho nebylo málo, tak Ezechiel složil úspěšně zkoušku ZZO. Gratulujeme.

28.3.2010

Energi byla na bonitaci a byla úspěšně zařazena do chovu. Gratulujeme.

23.3.2010

Výborná zpráva: Energi - RTG DKk 0/0, PRA CEA neg, glaukom neg.

20.3.2010

Bonnie složila stopařskou zkoušku FPr 2. Ezechiel: dog dancing závod - dvojice 1. místo, záčátečníci 2. místo. Gratulujeme.

19.3.2010

Vyšetření PRA CEA a glaukom : Bonnie neg, Gasper ( Artusch ) neg, Fleck For Fun neg, Feebee neg

    

6.-7.3.2010

Sporotvně - výstavní víkend. V sobotu jsme měli na cvičáku Obranářský závod,  kterého se zůčastili Ezechiel - kat. ZZo 8. místo ( škoda 9 bodů za přivolání, fakt se mu od paničky nechtělo :-( ). Fotky zde

V neděli jsme vyrazili do Zielene Góry PL na národní výstavu. Gasper ve třídě mladých BD ( rozřízlá ťapka udělala své ),  Falco BD, Arina nejlepší veterán a 3. nejhezčí veterán výstavy. Gogo - Detania Victory - V1, CWC, nejlepší pes rasy, BOB. 

5.3.2010

Další skvělá zpráva: Fany Lusika - PRA CEA negativní, MDR1 gen negativní, glaukom negativní.

25.2.2010

Zdraví - dnes dorazila skvělá zpráva: Fanny Lusika - RTG DKK 0/0 a RTG DLK 0/0.

20.2.2010

Jeden obyčejný den na cvičáku, ale k tomu jedna neobyčejná vzácná návštěva. Přijela se za námi podívat Gina Lusika, téměř sedmiměsíční neposedná psí slečna. Bylo na ní vidět, jak je venku šťastná a snažila se mě vyprovokovat k honičce. Ale vězte, dvě nohy proti čtyřem nemají šanci....

    

6.2.2010

Mezinárodní výstva Brno - Energi - tř. otevřená V2, r. CAC, r. CACIB.  Velká gratulace!!!!

4.-5.2.2010

Bonnie byla na krytí, pokud vše dopadne tak jak bychom si představovali, štěňátka by se mohla narodit v týdnu od 3. do 10. dubna.

    

23.-24.1.2010

Návštěva známých v Lubinu spojená s národní výstavou. Navštívili jsme Agátu a Cindy Lusika i s jejich rodinou. Doma se Gasík našel krásného kamaráda, který ho hlídal i u krmení. V sobotu v mrazivém odpoledne jsme si udělali výlet k ovečkám. Gasper je viděl poprvé a byl velice překvapený, co že to na něj kouká a funí a vůbec se ho nebojí. V neděli byl Gasper na národní výstavě v Glougowe, ve třídě puppy dostal známku VN2. Posuzoval belgický rozhodčí a u něj vyhrávali jen černobílé borderky. Jinak má Gasík velmi krásný posudek. Ve třídě mladých se vystavoval i Falco, kdy s Martou obsadili 3. místo se známkou BD.

       

18.1.2010

Dnes nám dorazila velice smutná zpráva. Včera odešla do psího nebe Eliška - Ellis Lusika. Velice nás to mrzí, citíme s paničkou velikou ztrátu psího sluníčka.

17.1.2010

Dnes slaví svůj PRVNÍ velký den vrh F, přejeme všem hafanům všechno nej, nej a plno krásných dnů a psích zážitků, sportovních i výstavních úspěchů.

12.1.2010

zasněžený pozdrav od Feebee....

   

9.1.2010

Taková obyčejná odpolední procházka v čerstvém sněhu........

      

2.1.2010

Novoroční procházka na Vaňovské vodopády

Sešlo se nás dost, psi převládali nad páníčkama, takže poměr byl15: 12. Počásí nám přálo, lehce chumelilo, vodopády byly z 98% zamrzlé, krásná procházka, psiska vyběhaný a páníčkové vyvětraný po vánočních svátcích.

         

další fotky od Andrei Soldánové http://azunka.rajce.idnes.cz/Novorocni_prochazka_2.1.2010/

Webová stránka byla vytvořena pomocí on-line webgenerátoru WebSnadno.cz

aktualizováno: 14.04.2024 13:54:08